Familie verhalen
Familie verhalen
Onze overgrootvader was de zoon van een molenaar uit Epe. Bernard in 1620 was smid, daarom zijn de Wollen sterk. Hij startte in Amsterdam een winkeltje in de straat en verkocht wiegen die door Anna werden gestoffeerd en van het een kwam het ander. Het bedrijf op de Dam was een van de grootste woninginrichtingbedrijvenin Nederland en heeft volgens zeggen de rechter slaapvleugel van Paleis Soestdijk voor de oorlog ingericht.
----
Op 18 September in het jaar 1889 begon J.F.A Woltering in de Hartenstraat 21 een beddenmagazijn, nam zelf de fabrikatie van Springbakken, Kapokmatrassen en Veeren Bedden ter hand en trachtte tevens door den verkoop van goede Leidsche Wollen Dekens zich een vaste clientele te verwerven.
Door uitsluitend prima materialen te verwerken, kreeg de zaak spoedig een goeden naam en vroeg men overal naar Woltering’s beroemde Bedden en Dekens.
Bijgestaan door door de energieke hulp van Zijne Echtegenoote, werd uitbreiding aan de zaak gegeven en in 1907 werd een filiaal gesticht aan den Nieuwendijk, hetwelk later hoofdmagazijn werd en waar thans de zaken worden voortgezet.
Over geheel Nederland zijn er op heden nog vele bedden in gebruik, welke in die eerste jaren na de oprichting gekocht werden. Die bedden en matrassen, die zooveel tientallen jaren trouw dienst deden en nog goed zijn, beschouwen wij als de beste getuigen van ons jubileum. Zij herinneren er de jongelui van heden aan: Woltering’s Bedden geven goede nachtrust, nu maar ook nog over vele tientallen jaren.
Het gouden jubileum zal dan ook niet alleen herdacht worden in Amsterdams Centrum, tusschen Dam-Nieuwendijk en Damrak, doch over het geheel land in alle plaatsen van Nederland.
Gedurende deze 50 jaar werd steeds het prinipe doorgevoerd: uitsluitend goede kwaliteiten te verkoopen, welke onder volle garantie geleverd konden worden en hieraan hebben wij de bloei onzer zaken te danken.
Het is onzen oprichter vergund dit Gouden Jubileum als Commissaris onzer Vennootschap te mopgen herdenken en hij maakt van deze gelegenheid gaarne gebruik onze uitgebreide clienteele zijn welgemeenden dank te betuigen voor het groote vertrouwen hetgeen zij in hem gesteld hebben en hetwelk hem mogelijk maakte dit groote succes te bereiken.
1935
Tot 1935 was Opa Woltering mededirecteur van Woltering BV in Amsterdam. Wegens verschil ven inzicht en mentaliteit is hij daar vertrokken en begon een eigenzaak in Hilversum. Hij werd voor een belachelijk lage som uitgekocht door Bernard die als oudste zoon de zaak bestierde.
1939
In 1939 ging de zaak van Opa Woltering in Hilversum failliet en vertrekt men in September 1939 van Hilversum naar Amsterdam Hotel Fleissig .Opa Woltering ging werk zoeken in Nederland en Duitsland. Ietje ging op kostschool in Eijsden bij de nonnen en Jan ging naar kostschool St.Louis in Amersfoort.
1997: Oprichting Wilhelmina Woltering Fonds
1889-1939 50 jaar Woltering